Amerikanska Kuvertbröd
Det här blir ca 18 stycken ljuvliga portionsbröd. Lika goda till soppa som till en sallad.
Det tar ungefär 1 timme och en kvart att göra.
50g smör (jag använder alltid smör eftersom jag anser att det är bättre än margarin för kroppen)
2,5 dl mjölk (går bra att använda laktosfri)
25g jäst
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
Smält smöret i en gryta och tillsätt mjölken och värm alltsammans till 37 grader, eller du ska kunna stoppa fingret i utan att bränna dig.
Häll mjölk/smör blandningen i en bunke och smula ner jästen. Rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt saltet och pytsa i mjöl allt eftersom.
Kavla ut degen till en fyrkant ca 24 X 55 cm.
Skär ut remsor ca 4 cm breda.
Pensla remsorna med smör och lägg 5-6 remsor ovanpå varandra.
Skär ut fyrkantiga bitar.
Ställ dem med snittytan upp på en ugnsplåt. (använd bakplåtspapper eller smörj plåten)
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt allt jäsa under en bakduk i 35 min.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min
Låt bröden svalna av under bakduk.
Det tar ungefär 1 timme och en kvart att göra.
50g smör (jag använder alltid smör eftersom jag anser att det är bättre än margarin för kroppen)
2,5 dl mjölk (går bra att använda laktosfri)
25g jäst
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
Smält smöret i en gryta och tillsätt mjölken och värm alltsammans till 37 grader, eller du ska kunna stoppa fingret i utan att bränna dig.
Häll mjölk/smör blandningen i en bunke och smula ner jästen. Rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt saltet och pytsa i mjöl allt eftersom.
Kavla ut degen till en fyrkant ca 24 X 55 cm.
Skär ut remsor ca 4 cm breda.
Pensla remsorna med smör och lägg 5-6 remsor ovanpå varandra.
Skär ut fyrkantiga bitar.
Ställ dem med snittytan upp på en ugnsplåt. (använd bakplåtspapper eller smörj plåten)
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt allt jäsa under en bakduk i 35 min.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min
Låt bröden svalna av under bakduk.
Kommentarer
Trackback