# 4 Baguetter
Praktiska enkla och goda baguetter: De tar lite tid men det är de värda att vänta på.
25g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Lös jästen i det kalla vattnet.
Tillsätt salt och vetemjöl.
Arbeta ihop till en lätt klibbig deg.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 4-5 timmar.
Kavla ut till en rektangulär platta och skär den i 3 delar.
Forma varje del till en baguette.
Strö över lite mjöl och jäs utan bakduk i 30 min
Sätt ugnen på 250 grader.
Skåra baguetterna med en vass kniv.
Grädda mitt i ugnen ca 8 min
Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 20 min.
25g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Lös jästen i det kalla vattnet.
Tillsätt salt och vetemjöl.
Arbeta ihop till en lätt klibbig deg.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 4-5 timmar.
Kavla ut till en rektangulär platta och skär den i 3 delar.
Forma varje del till en baguette.
Strö över lite mjöl och jäs utan bakduk i 30 min
Sätt ugnen på 250 grader.
Skåra baguetterna med en vass kniv.
Grädda mitt i ugnen ca 8 min
Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 20 min.
Kommentarer
Trackback