# 3 Amerikanskt bananbröd
Ett gott och annorlunda bröd som är väl värt att prova.
1/2 pkt jäst
1 1/4 dl mjölk
3 stora bananer
4 msk honung
1 tsk salt
1 msk citronsaft
80 g rumsvarmt smör
5 dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl
Värm mjölken till 37 grader och lös jästen i mjölken.
Häll allt i en stor bunke.
Mosa bananerna och blande ner i bunken.
Tillsätt honung, salt och citronsaft, blanda runt.
Rör ner smöret.
Tillsätt grahamsmjölet och vetemjöl.
Låt jäsa i 1 timme under bakduk.
Häll i degen i smord brödform och jäs ytterligare 1 timme.
Sätt ugnen på 220 grader.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Stjälp upp brödet på en bakduk och vira in det i bakduken och låt det svalna.
1/2 pkt jäst
1 1/4 dl mjölk
3 stora bananer
4 msk honung
1 tsk salt
1 msk citronsaft
80 g rumsvarmt smör
5 dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl
Värm mjölken till 37 grader och lös jästen i mjölken.
Häll allt i en stor bunke.
Mosa bananerna och blande ner i bunken.
Tillsätt honung, salt och citronsaft, blanda runt.
Rör ner smöret.
Tillsätt grahamsmjölet och vetemjöl.
Låt jäsa i 1 timme under bakduk.
Häll i degen i smord brödform och jäs ytterligare 1 timme.
Sätt ugnen på 220 grader.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Stjälp upp brödet på en bakduk och vira in det i bakduken och låt det svalna.
Kommentarer
Trackback